VAN GÊNANTE VERSPREKING TOT SLECHTE OPENINGSZINNEN.


Natuurlijk hadden we allemaal op de Brouwersdam willen staan. Om te werken of om te genieten van de muziek en het weer. De afgelopen week dwaalde mijn gedachte langzaam af naar de Dam. De meest hilarische momenten kwamen weer naar boven. En ik ben de beroerdste niet om deze met jullie te delen. Dit zijn mijn 5 gênantste  grappigste en ontroerendste momenten van Concert at Sea. Enjoy!

5. ‘WELKOM OP DE TWEE TETTEN.’

Twee jaar geleden zette ik mijn eerste stappen op de Brouwersdam. Wat veel mensen toen niet wisten was dat ik 0.0 ervaring had in de wereld van evenementen. Van de meeste termen had ik nog niet eens gehoord. ‘What the hell is een Manitou? Is toch een gerecht uit Griekenland?’. Gelukkig had ik mijn TEAM VROEG die mij een beetje hielp. De meeste hadden WEL door dat ik een nieuweling was. Ik zit er nog net een paar uur als een grote man mij verwelkomt: ‘WELKOM OP DE TWEE TETTEN!’ Ik keek met een schuin oog naar Juli. WHAT THE HELL IS WRONG WITH THOSE PEOPLE. ‘Tetten. Serieus?’ Al snel wees de man naar de plattegrond die voor mij ligt. ‘Ja, mop. Dat is nu eenmaal de bijnaam van deze twee.’ Beetje een gek volk hoor; die festival medewerkers. 😉 

CAS 2019: It's a wrap!

4. ‘IK BEN BLIJ DAT JE HIER BENT’

Zoutelande had ik wel geluisterd voordat ik afreisde naar Zeeland hoor. Iets te vaak om eerlijk te zijn. Maar een grap van een van de bandleden begreep ik totaal niet. 

Het was de eerste avond en ik werd netjes aan iedereen voorgesteld. Op een gegeven moment komen er een aantal leden van BLØF binnen gelopen. Ook aan deze heren wordt ik voorgesteld. Ik kom iemand last minute vervangen en ben de nieuweling. ‘Ik ben blij dat je hier bent.’ zegt er een. Volledig gecharmeerd antwoord ik: ‘Oh, ik ben ook blij dat ik hier ben.’ Hij kijkt even nog of ik de grap toch nog ga begrijpen en besluit dan maar verder te kletsen over het optreden waar ze vandaan kwamen. GENANT!

Hilarisch: na ongeveer 5 dagen zing ik ‘Ik ben blij dat je hier bent’ mee. EN TOEN PAS VIEL HET KWARTJE. Wat heb ik mijzelf toch weer voor schut gezet. En nog steeds bij ieder optreden krijg ik het te horen. ‘Je kent nu toch wel de tekst he!’

3. ‘BLØF DAT JIJ ALLES KAN MEEZINGEN. ‘

Vorige editie stond ik als verkoper bij de merchandise stand. Midden op het terrein. En als je denk dat je dan niks gênants of hilarisch meemaakt heb je het goed mis. Ik heb altijd een grapje als ik iets kan verkopen van BLØF. ‘BLØF dat jij iets bij mij koopt.’ De reactie die ik meestal kreeg was een lach en complimenten. GOED BEDACHT! Tot dat er een iemand het terugkomt en zei: ‘BLØF dat jij alles kan meezingen!’. Ja, shit. Je moet mij meestal niet uitdagen, want dan heb je prijs. 

‘Jammer, jongen. Ik word ook wel Gerda Ekdom genoemd. Ik weet werkelijk iedere nummer van deze band.’ 

‘Ken jij alles dan van het album AAN?’

‘Jazeker’

‘Dus als je Weggaat laat jij dan het licht voor mij aan. Want ik ben van Porselein en dan kom ik Hierheen. Nu ik jou heb ontmoet maakt het een Wereld Van Verschil. Rijden we samen Over De Dam. Richting Zoutelande met de Zonsopgang boven Zee. Bewaar Me.’

Ik moest heel even dit stukje tekst verwerken. En kon maar 1 antwoord verzinnen toen hij wegliep na mijn afwijzing: ‘WACHT HEEL EVEN! Je bent je EGO nog vergeten!’

Merchandise CONCERT AT SEA
Werkplek om gelukkig van te worden.

2. ‘ZEG MAAR ROOKIE ROADIE.’

Tijdens mijn eerste editie van Concert at Sea was ik totaal nog niet van de termen uit deze industrie. ‘Backliner. Hoezo zou je iets in de back linen? Daar zien de mensen toch niks van?’ Het klinkt allemaal nu oerdom. Maar he, ik wist er echt helemaal niks van. 

Achter de schermen mogen crewleden fietsen lenen om van de ene kant naar de andere kant te gaan. Na een hectisch uurtje werden er sleutels op mijn balie gegooid. Voordat deze jongeman weg kon lopen riep ik: ‘Oh, sorry! Op welke naam stond deze fiets?’ ‘Zeg maar Rookie Roadie. Dan weten ze wel wie dat is.’ Dus toen Juli na een tijdje weer naast mij zat vroeg ik: ‘Deze fiets is terug gebracht door Rookie Roadie. Maar ik kan hem nergens in het systeem vinden?’ ‘O, dat is raar.’ Ik dacht serieus dat dit zijn naam was. En pas na een paar dagen kwam ik erachter dat dit dus een bijnaam was. En ineens viel het kwartje waarom hij dus onvindbaar was in het systeem. En op Facebook. En waarom hij 0 rekest gaf op mijn gegil: ‘GOEDEMORGEN ROOKIE! ROOKIE?’

Wijze les: check altijd eerst of het een bijnaam is. Of leer die verdomde jargon uit je hoofd. 

1. ‘ZAG IK JOU NIET LAATST ZOENEN… IK BEDOEL ZINGEN.’

Dit is mijn meest gênante moment ever. Ik moet er bij zeggen dat ik nog nooit met ‘oortjes’ gewerkt had. Dus de eerste dag vond ik het maar jeuken en telkens dat harde gebrul in mijn oren. Ik kon daardoor niet een normaal gesprek voeren. Rond lunchtijd meld er een gitarist bij mij. ‘Mag ik een lunchbonnetje?’ Maar natuurlijk. Ik zoek hem op en pak de bonnen erbij. Ik had de avond ervoor advies gekregen om wat meer spontane gesprekken te voeren. Dus ik wilde dat in deze situatie toepassen. Hij maakt een opmerking dat ik wel goed wist wie hij was. Hoe kan dat? Maar toen ik de zin wilde uitspreken: ‘Zag ik jou niet laatst zingen op Pinkpop bij (..)?’ Net op dit moment begon er iemand in mijn oor te tetteren over iets met het woord zoeken erin. Dus wat ik zei was: ‘Zag ik jou niet laatst zoenen….ik bedoel zingen. Sorry verspreking..’ Meneer Gitarist keek mij aan met grote ogen en zegt dan met een glimlach: ‘Zeg, mijn verloofde staat hier langs. Dat je het even weet.’ En met zijn bonnetje loopt hij lachend de kantoor uit. 

Volgens mij ben ik nog een uur rood geweest. Ik ontloop hem nog steeds. Als het mogelijk is.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *